Eski Mısır zamanlarından beri, insanlar  kapsamlı tıbbi faydalar gördükleri bakır sürahi, bakır kupa ve diğer bakır ürünler içerisinde  su depolarken, bakır tencere, bakır tava gibi eşyaları mutfaklarında ve evlerinde sıklıkla kullandılar.Sağlığınızda önemli bir fark yaratabilecek basit bir yaşam tarzı değişikliğine ne dersiniz? 

dogalyasam.net İnternet sitemizden  kolaylıkla erişebileceğiniz,  bakır ürünlerin sağlığa olumlu etkileri bulunan bilinen en temel özelliklerine birlikte bakalım;

   Herseyden önce unutmayalımki insan vücüdunda çelik teflon ve aliminyum toksik etki göstererek kotu hastalık nedir.vücudumuz bu maddeleri tolere edemez. Bedenimizde bulunmamalıdır. ama bakır insan vücudunda bulunan bir elementtir ve maalesef son 50 yılda bize bakırı unutturdular ve bakır ev gereçleri hayatımızda yer almamaya başladı

 

 

    Hepimiz yavaş ve halsiz hissetmenin ne kadar sinir bozucu olabileceğini biliyoruz. Beyninizi yavaş bir günde hızlandırmanın anahtarı sisteminize bakır ilavesi olabilir. Bakırın, vücudunuzu beyindeki sinir sisteminin önemli bir parçası olan miyelin kılıflarını teşvik ettiği ve sinapsların A noktasından B noktasına daha hızlı atlamasına izin verdiği bilinmektedir. 

 

    Yapılan araştırmalar bakırın, artrit ve diğer eklem ağrıları ile ilişkili bazı ağrıları hafifletebilecek kıkırdak büyümesini desteklemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

 

    Vücuda doğru oranda bakır alımı, sindirim sisteminizin daha etkin şekilde çalışmasına yardımcı olabilir, çünkü bakır, atıkların bağırsaklardan atılmaya doğru ilerlemesine yardımcı olan sindirim kaslarının büzülmesini uyarmaktadır. Ayrıca, midenin huzursuzluğuna neden olan tehlikeli mikroorganizmaları ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. 

 

   Tiroid bozuklukları sistemdeki bakır eksikliği ile ilişkilidir. bakır vücudun tiroid fonksiyonunu dengelemesine ve düzeni geri yüklemesine yardımcı olabilir.

 

   Bakır, saç sağlığının temel bir parçasıdır. Saç köklerini büyütür ve saçın uzamasını hızlandırır.

 

 

  Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz bakır tencere, bakır tava, bakır kupa, bakır sürahi, bakır çaydanlık vb. ürünler ile hem yaşam tarzınıza olağanüstü bir renk katabilir hem de bakır mutfak ürünlerin sağlıklı dünyasına adım atabilirsiniz.