Aydın Kuru inciri  ?

Yüksek oranda lif içermesi, başta kabızlık olmak üzere Kuru İncir bir çok sindirim sorunlarına iyi gelmesi ilk sıradadır. 

Kuru incirin faydaları:

İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Potasyum tansiyonun dengelenmesine faydalıdır. Günümüz beslenmesi daha az potasyum içeren sebze ve meyveler, yaygın sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Düzenli olarak incir gibi potasyum bakımından zengin sebze ve meyveler yemek yüksek tansiyonu, kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.

Kabızlık: Beslenme alışkanlıkları kabızlığın  sebebidir. Düzgün bir sindirim sistemi ve düzenli olarak tuvalete çıkabilmek için besin lifi bakımından zengin sebze ve meyveler tüketmeli, ayrıca içtiğiniz su miktarını arttırmalısınız. İşte bu noktada yüksek oranda besin lifi içeren incir kabızlığa karşı tüketilmesi tavsiye edilen meyvelerden biridir. Özellikle kurutulmuş incir bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Diyabet:  Besin lifi bakımından zengin incir gıdalardan alınan şekerin sindiriminin ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır. Bu özelliği ile hem tip 2 diyabet hastalarına hem de tip 2 diyabet riski bulunan kişilere tavsiye edilen meyveler arasındadır. 

Kemik Sıhhati: Kuru İncir magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incirin bu meyveler arasında ilk sırada yer alır. Magnezyum kalsiyumun vücut tarafından işlenmesine yardımcı olur, K vitamini kalsiyumun kemikleri güçlendirmesini sağlar. 

Antioksidan: Kurutulmuş incir antioksidan bakımından oldukça zengindir. Meyve kaynaklı antioksidanların özellikle göz sağlığının korunmasında  etkili olduğu bilinmektedir. 55 yaş üstü yetişkinler için birçok kötü hastalıktan korunma yontemi olarak düzenli olarak kuru incir yiyebilirsiniz. 

Demir: Demir eksikliği sebebiyle demir bakımından zengin sebze ve meyveler tüketiyorsanız inciri listenize mutlaka yer almalıdır. 

Kilo Verme: Yeterli miktarda besin lifi alındığından tokluk hissi uzun sürer ve gün içinde daha az yemekle daha uzun süre tok hissedebilirsiniz. Yüksek oranda lif içeren incir, tokluk hissini uzatma özelliğiyle kilo vermenize yardımcı olabilir.

B Vitaminleri: Taze ve kurutulmuş incir B5 vitamini, B9 vitamini, B3 vitamini  ve B6 vitamini içerir. 

Meme Kanseri: 51 kadının katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre menopoz sonrası devirde daha çok meyve kaynaklı besin lifi tüketen kadınların meme kanserine yakalanma oranı tüketmeyenlere göre 4 daha azdır.

Kolesterol: İncirde bulunan pektin  sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını sağlar.

ı ağız yaralarının tedâvisine yardımcı olur ve nefes kokusunu önler.