Antep Fıstığı  Ezmesi Faydaları

Türkiye’nin en değerli lezzetlerinden birisi olan Antep fıstığı, sıcakta ve çöl ikliminde yetişir. 35-40 derece sıcaklık arayan fıstık ağaçları, güneşe ve ısıya son derece dayanıklıdır. Önceleri Gaziantep ile özdeşleşen ve adını bu şehirden alan bu fıstık çeşidi, modern tarım tekniklerinin artışı ile diğer illerimizde de yetiştirilmeye başlanmıştır.

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından oldukça sağlıklı bir besindir. Antep fıstığının başlıca faydalarından biri, iyi bir antioksidan olmasıdır. doymamış yağ oranı sayesinde kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar. İçerdiği protein, B1 vitamini ve fosfor sayesinde Antep fıstığı, enerji vermenin yanı sıra sizi uzun süre tok tutmayı da başarır. Yüksek oranda posa ve lif içerir. Et ürünleri tüketmeyenler ve veganlar, Antep fıstığını iyi bir protein ve lif kaynağı olarak görebilirler. Bağışıklığı destekleyen Antep fıstığı, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde cildinize  faydalıdır, bunun dışında afrodizyak özelliği taşımaktadır.

E, B6 vitamini, bakır ve potasyum bakımından da zengin olan Antep fıstığı, doğal olarak tüketildiğinde kalp  damar sağlığı için çok faydalıdır.

Antep Fıstığı Ezmesi Faydaları

Antep fıstığı ezmesi, iyi bir protein ve lif kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendirir. Cildinize iyi gelir. Açlık hissini uzun süre erteler ve yüksek doymamış yağ oranıyla kolesterolünüzü aşağı çeker. Antep fıstığı ezmesi, lezzeti ve kendine has aromalı tadı ile oldukça özel bir grupta yer almaktadır.

Diğer fıstıklardan farklı olarak, Antep fıstığının kavrulma aşamasında hem lezzet, hem renk, hem de besin değeri kaybı çok daha fazla olabiliyor. Dolayısıyla, özenle seçtiğimiz ve Türkiye’nin en değerli kuruyemişlerinden biri olan Antep fıstıklarını, yine itinalı ısı kontrollü ezme sürecimizden geçirerek, lezzet ve kalitesinden hiçbir şey kaybettirmeden sizinle buluşturuyoruz. Sultan Gazi Antep Fıstığı Ezmesi, %100 doğal içeriği sayesinde tüm besin değerlerini, faydalarını ve elbette ki lezzetini koruyarak Antep fıstığı tüketmenizi sağlar.

Kalorisi yüksek olduğu için zaman zaman önyargı ile yaklaşılan Antep fıstığı ezmesi, aslında her gıda gibi dengeli tüketilmesi durumunda size kilo aldırmaz. Ayrıca vücudunuzun ihtiyacı olan A, B1, B2, C ve E vitaminlerini almanızın yanı sıra beslenme düzeninize de olumlu katkı sağlayacaktır. Antep fıstığı ezmemizin içeriğinde herhangi bir ilave yağ, katkı maddesi, kıvam ve renk verici madde veya tatlandırıcı bulunmamaktadır. günün her saatinde öğünlerinizi lezzetlendirecek bambaşka bir tada sahip. Alacağınız lezzet, tamamen Antep fıstığının kendine has, yoğun ve lezzetli aroması olacak.

Antep Fıstığı Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Günde yarım avuç, yani ortalama 50 gram civarında Antep fıstığı tüketebilirsiniz. Bu 50 gram Antep fıstığı ile ortalama 280 kalori ve 12 gram protein almış olursunuz. Bir tatlı kaşığı Antep fıstığı ezmesi, yaklaşık 140 kaloridir.

Antep fıstığı da diğer tüm kuruyemişler gibi içerdiği yağ oranı nedeniyle, günlük beslenmemizde ihtiyacımız olan besin değerlerine bakılarak kontrollü olarak tüketilmelidir.

Antep Fıstığı Ezmesi Kalori ve Besin Değeri

Antep fıstığı ezmesinin 100 gramı 573 kaloridir. Ayrıca 23,4 gram protein ile 11,2 gram diyet lifi içerir.