Alıç Sirkesi Nedir?

Günümüzde herkes tarafından tüketilen ve doğallığının yanında yararı olan ve aynı zamanda lezzetli bir sirke olan alıç sirkesi firmamız bünyesinde gayet doğal ve ev yapımı olarak yapılmaktadır. Alıç sirkesi doğada bulunan doğal alıç meyvesinin özütünden yapılmaktadır. Günümüzde diğer meyve sirkelerine göre daha az bilinse de gün geçtikçe kullanımı artmaktadır. Sağlığa birçok yararı bulunan alıç sirkesi aynı zamanda çok lezzetli bir sirke türüdür.

Alıç meyvesinin özütünün fermente edilerek sirke haline getirilmesiyle oluşan bu sirke türü tamamen doğal bir üründür. Geleneksel yöntemlerle yapılan bu alıç sirkesi geçmişten bu yana teknolojinin gelişmesi ile katkılı ve makine yardımıyla yapılmaktadır. Geleneksel yöntemle yapılan alıç sirkesi firmamız bünyesinde satışa sunulmaktadır. İçerisinde sadece alış meyvesi olan bu sirke türü gayet geleneksel ve lezzetli olmasının yanında birçok hastalığa ve vücuda faydası bulunmaktadır.

Alıç Sirkesi İçindekiler

Birçok alanda kullanılan ve severek tüketilen alıç sirkesi hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Salata, çorba ve yemeklerde kullanıldığı gibi su ile sulandırılarak da içilebilmektedir. İçerisinde alıç meyvesi bulunmaktadır. İçeriğindeki alıç meyvesi hemen hemen her yerde yetişen ve çoğunlukla evlerimizde süs bitkisi olarak kullanılır ve meyvesi de yöreden yöreye tüketilmektedir. Beraberinde tuz ve şeker de kullanılmaktadır. Aynı zamanda içeriğine sirke mayası eğer yoksa elma veya üzüm sirkesi de konulur.

Alıçların fermente edilerek sirke haline getirilmesiyle de sirke elde edilir. İçeriğinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan alıç sirkesi geleneksel ve lezzetli bir sirkedir. Beraberinde birçok faydası bulunan bu alıç sirkesine internet sitemizden kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Firmamız tarafından geleneksel yöntemlerle ve içeriğinde hiçbir katkı maddesi kullanmadan yapılmaktadır.

Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

Alıç sirkesi, içeriğindeki alıç meyvesinden dolayı ve ayrıca hiçbir katkı maddesi içermemesi sebebiyle çokça tüketilen ve tercih edilen bir sirke türüdür. Geleneksel yöntemlerle yapılan alıç sirkesi hemen hemen herkes tarafından yapılabilmekte ve tüketilebilmektedir. Alıç sirkesinin birçok faydasının yanında lezzeti de damak lezzetine uyduğu için tüm yaştaki insanların severek tükettiği bir sirke halini almıştır. Alıç sirkesinin yapılma prensibi aynı olup tek farkı içeriğinde alıç meyvesinin kullanılmasıdır. Alıç sirkesinin yapımında ilk olarak ne kadar sirke yapılmak istendiğine karar verilip o oranda alıç meyvesi kullanılmalıdır. Yapılmak istenilen kap veya kavanoza alıç meyveleri konularak içeriğine tuz ve şeker eklenir. 

Devamında sirkenin fermente yani mayalanması için sirke mayası veya bir bardak sirke eklenmelidir. Ardından içerisine su eklenerek ağzına bir tülbent koyularak kapak sıkıca kapatılmalıdır. Hazırlanan sirke kavanozu güneş almayan bir yerde on beş gün kadar muhafaza edilmelidir. On beş günün sonunda sirke hazır hale gelmiş olur. Sirke fermente bir ürün olduğu içi uzun zamanlar saklanabilmekte ve tüketilebilmektedir. Alıç sirkesi hazırlaması kolay ve geleneksel olsa da bazı kişiler evlerinde yapmayı tercih etmezler. Bu yüzden sitemiz de firmamız tarafından geleneksel ve doğal yöntemlerle hazırlanır ve müşteriler için internet sitesinde satışa hazır hale sunulur.

Alıç Sirkesi Faydaları

Günümüzde çokça tüketilen alıç sirkesi geleneksel ve doğal bir sirkedir. Bu özelliklerinin yanında lezzetli ve birçok faydası bulunan alıç sirkesi herkes tarafından yapılmakta veya satın alınarak tüketilmektedir. İçeriğinde alıç meyvesi bulunan alıç sirkesi beraberinde birçok fayda sağlamaktadır. Fermantasyon yöntemiyle yapıldığı için uzun süreler tüketilebilmekte ve muhafaza edilebilmektedir. Alıç sirkesinin faydaları şunlardır;

  • Kan dolaşımını düzenleyerek kalbe ve damar sağlığına iyi gelir.
  • İçeriğinde bulunan alıç meyvesi sayesinde sakinleştirme etkisi göstererek stresi azaltır.
  • Diğer sirkeler gibi antioksidan kaynağıdır.
  • Sindirim sistemini düzenleyerek kilo vermeye yardımcı etkisi vardır.
  • Enerji verici özelliğe sahip olan alıç sirkesi aynı zamanda uykusuzluğa da iyi gelmektedir.
  • Karaciğerin işleyişine ve karaciğer sağlığına çok faydalıdır.
  • Boşaltım sistemi ve böbrek sağlığına iyi gelir.
  • Beyin sağlığına iyi gelerek hafızayı da beraberinde güçlendirir.
  • Tansiyona iyi gelerek tansiyonun düzenini sağlar.
  • Şeker hastalığına iyi gelerek şeker seviyesini düzenler.
  • İdrar söktürme özelliği ile idrar söktürücü görevini üstlenir.
  • Cilt sağlığına iyi gelerek cildin daha parlak görülmesini sağlar.
  • Kolesterole iyi gelerek kolesterolün düşmesini ve normal seviyelere inmesini sağlar.
  • Menopoz dönemine giren kadınların kullanması halinde daha rahat bir menopoz geçirilmesini sağlar.

Birçok faydası bulunan alıç sirkesi kullanımında yine de fazla aşırılığa kaçılmaması gerekmektedir. Fazla tüketimde istenmeyen sonuçlar ve beraberinde alerjik etkiler gösterebilmektedir. Aynı zamanda yaşlı ve hamile kişilerinde fazla alıç sirkesi tüketiminden kaçınması gerekmektedir.

Alıç Sirkesi Fiyatları

Alıç sirkesi içeriğindeki bulundurduğu birçok faydasının yanında lezzeti ve doğallığı beraberinde getirmektedir. Alıç sirkesi yapımında değişikler oluşsa da tek çeşit bir sirke türüdür. Bu yüzden alıç sirkesi fiyatları da çeşitlilik çok azdır. Fiyatlardaki çeşitlilik sadece sirkenin yapımında kullanılan yöntem ve içeriğindeki bazı değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Bu değişikler alıç sirkesinin yapımındaki kullanılan malzemelerin bazı farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Bir diğer fiyat farkı ise alıç sirkesinin yapım yönteminden kaynaklanmaktadır. Bu yöntemler alıç sirkesinin geleneksel olarak mı yapıldığına ya da teknolojik olarak makine ile mi yapıldığına göre değişiklik göstermektedir. Firmamız bünyesinde bulunan geleneksel yöntem ile doğal alıç sirkeleri internet sitesinde satışa ve müşterilerin beğenisine sunulmaktadır.