Biber Salçası Nedir?

Günümüzde herkes tarafından kullanılan ve geçmişten bu güne miras değeri taşıyan biber salçası hayatımızın değişmez bir parçası haline gelmiş durumdadır. Geleneksel bir lezzet olan be birçok alanda kullanılan biber salçası lezzetiyle de damaklara hitap etmektedir. Eski zamanlardan bu yana yapılan bu salça türü olan biber salçası içeriğinde bulundurduğu malzemeler sayesinde çok lezzetli bir tadı olduğu kadar birçok da faydası bulunmaktadır.

insan sağlığına bu kadar faydası olan ve aynı zamanda doğal ve lezzetli olan bu bir salçasının hemen hemen her yaştaki kişilerin severek tüketmesi değiştirilemez bir gerçektir. Firmamız bünyesinde geleneksel yöntemle üretilen tamamen geleneksel ve doğal biber salçalarını internet sitesi aracılığıyla satışa sunulmaktadır. Kolayca evde de hazırlanabilen biber salçası fiyat bakımından da uygun bir salça çeşididir. Birkaç çeşidi olan biber salçasının her çeşidi birbirinden lezzetli ve faydalıdır.

 

Biber Salçası İçindekiler

Hemen hemen herkesin sevdiği ve yemeklerinde kullandığı biber salçası içeriğinde kullanılan doğal malzemeler ve katkı konulamamasından dolayı gayet doğal ve lezzetli bir geleneksel üründür. Tatlı ve acı olarak iki çeşidi bulunan biber salçasının yapımında kullanılan biberlere göre bu fark oluşur.

 

Teknolojinin gelişmesi ve artan biber salçası ihtiyacına karşı geleneksel yöntem ile yapılma yönteminden çıkan ve makine ile üretilen katkı maddeli biber salçaları olduğu gibi ev yapımı geleneksel usul ile üretilen ve tamamen doğal içeriklerle üretilen biber salçaları da vardır.

 

Firmamız tarafından üretilen geleneksel olarak katkısız üretilen biber salçaların içeriğinde kırmızı kapya biber kullanılır. İsteğe göre acılı olması için içerisine acı sivri biber konulur. Ayrıca içerisine kaya tuzu ve saklanması ve raf ömrünü arttırmak adına ayçiçek yağı da eklenmektedir.

 

Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Doğal lezzetli ve yapımı kolay olan biber salçası aynı zamanda birçok yararı da bulunur. İki çeşidi olan biber salçasının yapımında kullanılan malzemelere göre acılı veya acısız aynı zamanda isteğe göre eklenen baharatlar ile de biber salçasının tadı çeşitlenebilir. Bu çeşitliliği yapım aşamasında ve yapımında kullanılan malzemelere göre olduğu kadar yapım yöntemi de etkilemektedir.

 

Bu yapım usulü katkılı ve makine ile yapıldığı gibi firmamızın da yapımımda kullandığı geleneksel yöntemdir. Biber salçası yapmak için ilk olarak bi er salçasının acılı mı yoksa tatlı mı yapılmak istenildiğine karar verilmelidir. Ardından verilen karara göre kapya biberlerin tohumlarını ve saplarını  çıkartarak biber salçası yapımına başlanır. Ardından tohumları ve sapları çıkartılan kapya biberleri doğrayarak  bir tencere içine konularak ve su eklenerek yumuşayana kadar kaynatılır.

 

Yumuşayan biberler süzerek ve blender yardımıyla püre haline getirildikten sonra bir tavaya kaya tuzu sıvı ya ve kapya biber püresi eklenerek bir süre pişirilir. Bu pişirme süresi 20 dakika idealdir. Ardından hazırlanan biber salça harcını kavanozlara boşaltarak güneş almayan ve kuru bir ortamda muhafaza edilerek salçanın ardından eklenen sıvı yağ ile buzdolabında muhafaza edilebilir. Hazırlanan bu geleneksel usul biber salçası firmamız bünyesindeki internet sitesinden temin edebilirsiniz.

 

Biber Salçası Faydaları

İçeriğindeki doğallıktan dolayı lezzet yönünden ve aynı zamanda fayda bakımından çok zengin bir ürün olan biber salçası herkes tarafından kullanılmakta ve sevilerek tüketilmektedir. İsteğe bağlı olarak yemeklere konulduğu gibi ezme tarzı olarak da yapılmakta ve tüketilmektedir içeriğindeki doğal malzemeler ve faydalı malzemeler sayesinde birçok faydası bulunmaktadır. Acılı ve tatlı çeşidi bulunan biber salçası lezzet verici bakımından da çok etkili bir üründür. Biber salçasının faydaları şunlardır:

 

  • Biber salçası içeriğinde bulundurduklarından dolayı çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır.
  • İçerisinde birçok vitamin içeren biber salçası çok zengin bir yiyecektir.
  • Sindirim sistemine yardımcı olduğu için kilo vermek isteyenlere tüketimi tavsiye edilir.
  • Dolaşım sistemine yardımcı olarak kalp sağlığına ve aynı zamanda damar sağlığına yararlıdır.
  • Göze iyi gelerek göz sağlığını korur.
  • Cilde iyi gelir ve cilt sağlığını korur
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hasta olunmasını önler.
  • Stresi azaltır ve depresyon gibi sıkıntıları ortadan kaldırır.
  • Beyin sağlığına iyi gelerek hafızayı güçlendirir.
  • Vücutta bulunan beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırır.
  • Aynı zamanda vücuttaki ölü hücrelerin yerine yeni hücrelerin oluşumunda yararlıdır.

 

Bu kadar faydalı ve aynı zamanda lezzetli olan biber salçası hemen hemen her yaştaki kişiler için tüketilebilecek bir üründür. Fakat tüketiminde fazlaya kaçılmamaya dikkat edilmelidir. Aksi takdirde istenmeyen problemler ve bazı kişiler de alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Aynı zamanda biber salçasının tüketimi de tansiyon hastaları, yaşlılar ve hamile kişilerin ölçülü kullanması gerekmektedir.

 

Biber Salçası Fiyatları

Biber salçası geçmişten günümüze kadar el değmeden yapılan ve çokça tüketilen bir üründür. Bu biber salçası herkes tarafından da sevilmektedir. Biber salçası fiyatları diğer salça çeşitleriyle çok fark göstermemektedir. Kendi içinde çeşidine göre bazı farklılıklar göstermektedir. Bu çeşitleri acılı ve tatlı biber salçalıdır. Bu çeşitleri içinde fiyatlar farklıdır.

 

Yapımında kullanılan yöntem bakımından da fiyat farkları oluşmaktadır. Bu farklılıklar geleneksel yöntemle mi ya da makine ile katkı maddesi içererek yapıldığına göre değişir. Geleneksel yöntemle yapılan biber salçası fiyat bakımından biraz daha pahalı olabilmektedir. Firmamız bünyesinde üretilen ve uygun fiyata satılan biner salçalarına internet sitemiz aracılığıyla ulaşabilir temin edebilirsiniz.