Fıstık Ezmesi Çeşitleri

Fıstık ezmeleri artan sağlıklı yaşam trendlerine uyarak öğünlerin çeşitlendirilmesi için üretilen ürünlerdendir. Her geçen gün artan iyi beslenme trendleri ile birçok marka fıstık ezmesi üretimine yönelik ürünler üretmiştir. Lif açısından zengin yer fıstığı ezmeleri, akışkan ve parçacıklı fıstık ezmeleri de popüler ürünler arasındadır. Farklı aromalara da sahip olan fıstık ezmeleri sade ballı çikolatalı portakallı keçiboynuzu gibi içeriklerlede zenginleşmektedir

Ballı Fıstık Ezmesi



Ballı fıstık ezmesi; kavrulmuş yer fıstığı, ve bal karışımından oluşur. Bu eşsiz lezzet öğünlerinde farklı aromalara yer vermek isteyenler için iyi bir tercihtir. İlave şeker içermeyen formülü bal ve tahin sayesinde tatlandırılmıştır. Bal ilave edilerek üretilen ballı fıstık ezmeleri, sürülebilir ve akışkan kıvamdadır. Bal ile tatlandırılan ballı fıstık ezmeleri sporcu beslenmesinde tercih nedenidir..

Sade Fıstık Ezmesi

Fıstık ezmesinin aroma katılmadan üretilen çeşidi olan sade fıstık ezmesi, sadece %100 fıstık içeriğinden oluşur. Sade fıstık ezmesi, aromadan hoşlanmayanların veya sporcuların ilk tercihidir. Diğer çeşitlerine göre tadı daha sadedir ve sade fıstık ezmesinde yoğun fıstık ezmesi tadı ve kokusu daha çok hissedilir.


Fıstık Ezmesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Sabah kahvaltısında spor öncesi enerji toplamak isteyenlerin yanı sıra sağlıklı atıştırmalık arayışında fıstık ezmeleri ekleyenlerin sayısı her gün artmaktadır. Sporcu beslenmesi için önemli bir yere sahip olan bu ürün, sağlıklı beslenme ile ilgilenen ve sağlıklı tarifler üreten kişilerin de en çok kullandığı malzemelerin ilk sırasına kadar tercih nedenidir.

Bu ürünü seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Fıstık ezmesinin çeşidi kullanılacağı yere göre seçim yapılmasını etkilemektedir.Osmaniye yer fıstığı ile üretilen Osmaniye fıstık ezmelerimiz yeırinden seçilen kendi fıstıklarımızdan oluşmaktadır.Birçok yerde fıstık yetişsede Osmaniye fıstığı toprağından dolayı bambaşka bir lezzettedir. Fiyatı ve yapısı da satın almayı etkilerken protein miktarı sporcu beslenmesinde önemli bir rol oynamaktadır ve bizler ısrarla Osmaniye fıstığından üretilen ezmeleri tavsiye ederiz.


En iyi Fıstık Ezmesi Markaları

Birçok marka kendi fıstık ezmesi ürünlerini üretiyor. Fıstık ezmesi üretiminde öncü markaların başında bulunanSultan Gazi markası ürettikleri fıstık ezmeleriyle dogalyasam.net ve yoredentaze.com gibi birçok satış noktasında yer almaktadır. İçeriğine ve aromasına göre değişkenlik gösteren fıstık ezmelerini kendi zevkinize göre seçebilir ve tüketebilirsiniz.  


Fıstık Ezmesi Fiyatları

Fıstık ezmesi fiyatları içeriğine, markasına ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Aroma farklılıkları gösterebilen birçok fıstık ezmesi gramaj bakımından da farklı olabileceği gibi, içeriğinde kullanılan maddelerin de çeşitli olması sebebiyle fiyat değişiklikleri yaratabilir. Lestin şeker glikoz parlatıcı gibi katkılarlada yapılan ve maliyetleri düşürülen ezmeler market raflarında bolca yer alırken %100 Osmaniye yer fıstığı kulanan marka sayısı daha azdır. Daha çok proteinli fıstık ezmeleri veya değişik aromalara sahip fıstık ezmeleri, karışımlı olan fıstık ezmelerine göre fiyat olarak daha yüksek olabilir. 

 

Fıstık Ezmesi Nedir? 

Fıstık ezmesi, sabah kahvaltısında ya da ara öğünlerde en çok tercih edilen atıştırmalık ürünlerden biridir. Fıstık ezmesi kalori açısından diğer atıştırmalıklara göre biraz yüksek kalır ancak bunun sebebi içerdiği yüksek sağlıklı yağ miktarıdır. Karbonhidrat oranı az olan, yüksek miktarda lif içeren bu ürünler sporcu beslenmesinin yıllardır önemli bir parçası olmuştur. Liflidir tok tutar, bu sebeple diyet ürünüdür. İçerdiği yağlar çocuk ve yaşlılarda ve enerjiye ihtiyaç duyan yetişkinlerde çok gereklidir. Tüm dünyada en çok kabul gören atıştırmalıklardan biri olan şekersiz fıstık ezmesi  ve glutensiz seçenekleriyle de farklı diyet türlerine uygun ürünler tercih edenlerin sevdiği yiyeceklerdir. Fıstık ezmesi nispeten işlenmemiş bir gıdadır. Temelde sadece fıstıktır; genellikle kavrulur, macun haline gelene kadar öğütülür ve böylelikle ezme haline getirilir. Bu ürünlerin insanlar için önemli olan sağlıklı yağ içeriği de oldukça güçlüdür. İçerdiği yüksek protein sayesinde sporcu beslenmesinde ve çoğu diyette sıkça tercih edilen bir besindir.

Proteinli Fıstık Ezmesinin Protein Oranı Nedir?

Her markaya ve ürüne göre değişkenlik gösteren protein oranı hangi amaca yönelik kullanılacağına göre değişkenlik gösterebilir. İçeriğinde bulunan ana maddenin dışında protein oranını artıracak bazı eklemeler yapılabilir.

 

Şekersiz Fıstık Ezmeleri Kaç Kaloridir? 

Fıstık ezmelerinin kalori oranları markaya, içeriğine, hangi yağın kullanıldığına ve yapısına göre değişkenlik gösterir. Hangi amaca yönelik kullanıldığına dair seçim yapılması ve bu seçim yapılırken besin değerlerinin kontrol edilmesi önemlidir. Şekersiz fıstık ezmesi, şeker ilavesiz olduğu için şeker içeren fıstık ezmelerine kıyasla daha az kalorilidir.

Yer Fıstığı Ezmesi Ne İşe Yarar? 

Yer fıstığı ezmesi içeriğindeki lif, protein ve mineraller bakımından zengin oluşuyla çoğu beslenme biçiminde sıkça tercih edilir. Oldukça besleyici olan yer fıstığı ezmesi kahvaltılarda, ara öğünlerde süte katılarak besleyici bir ara öğüne dönüştürülebilir. tariflerin içine eklenerek aroma katabilir. Tatlı ve tuzlu tariflerin içine rahatlıkla adapte olabilen yer fıstığı ezmesi, katıldığı yemeğin protein oranını ve besleyiciliğini artırabilir.

Sporcular İçin Fıstık Ezmesi Neden Önemlidir?

Sporcu beslenmesinde protein alımı dir. Fıstık ezmesi ise sporcular için protein oranı yüksek bir besindir ve böylece fıstık ezmesi sporcu beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. günlük protein ihtiyacının giderilmesi için fıstık ezmesi çoğu sporcunun beslenmesinde yer alır.