Marmelat Nedir?

Günümüzde hemen hemen herkes tarafından severek tüketilen bir kahvaltılık ürün olan marmelat çok sağlıklı ve lezzetli olduğu kadar çok da doğal bir üründür. Geçmişten bugüne kadar her zaman yapılan ve tüketilen bu kahvaltılık ürün günümüzde de çokça yapılmaktadır. Birçok çeşidi bulunan ve yapılan marmelatların her birinin lezzetleri farklı güzel ve yine her birinin faydaları birbirinden farklı ve yararlıdır. Eski zamanlardan bugüne kadar miras kalan marmelat yapımı da geleneksel usuldür.

Yapımında geleneksel usul kullanılması hem lezzetini korur hem de aynı zamanda doğallığını korur. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile makineleşen ve üretimini katkı maddeleri konularak yapılan marmelatlar, geleneksel usule göre daha sağlıksız ve lezzetsizdir. Firmamız bünyesinde geleneksel usul yardımı ile yapılan ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan birçok çeşit marmelat hazırlanmakta ve internet sitesi aracılığıyla müşterilerin kolayca temin etmesini sağlamak için satışa sunulmaktadır.

Marmelat İçindekiler

Kahvaltı masalarımızın değişmez ürünlerinden olan marmelat lezzeti kadar içerisinde bulundurduğu faydası kadarda önemli bir üründür. Birçok çeşidi bulunan ve istenilen her meyve ile yapılabilen marmelat, aynı zamanda doğal ve geleneksel usul ile yapılmaktadır. Bu sayede içerişe hiçbir katkı maddesi girmemektedir. Birçok çeşidi bulunmasından dolayı marmelattın içeriğine koyulan ürünler değişmekte ve yapılış biçimleri de farklılıklaşmaktadır. Aynı zamanda yöresel bir kahvaltılık ürün olması gereği birçok yörede farklı yapılış şekilleri olduğu için içeriğinde kullanılan malzemelerin farklılaşması gayet normal bir durumdur. Marmelat yapılırken içerisine şu malzemeler konulur;

  • Marmelatta kullanılacak olan meyve örneğin; şeftali, kayısı, elma…
  • Konulan meyveye göre oranla şeker
  • Su
  • Kullanılan meyvenin çekirdeği
  • Birazcık limon suyu

İçerisinde bu kadar doğal malzemeler barındıran marmelattın tadı da çok güzel ve aynı zamanda çok faydalı bir kahvaltılık üründür. Firmamızın ürettiği birçok çeşidi bulunan bu lezzetli ve doğal kahvaltılık ürün olan marmelattı internet sitesi aracılılığıyla istenilen çeşidini kolayca temin edilebilir.

Marmelat Nasıl Yapılır

Tarihçesi çok eski zamanlara dayanan marmelattın yapılması eski zamanlar da bozulan veya yumuşayan meyvelerin değerlendirilmesi için kaynatılarak kullanılan bir yöntem oldu ve bu yöntem sayesinde marmelat oluştu. Bu marmelat ise günümüze kadar gelerek kahvaltı masalarında yerini aldı. Birçok çeşidi bulunan marmelattın yapımında ve içeriğinde kullanılan ürünlerde bu yüzde farklılıklar oluşabilmektedir. Ama genel olarak yapımında kullanılan yöntem eski zamanlardan bu yana kullanılan ve herkes tarafından bilinen geleneksel usuldür.

İçerisine koyulan meyveye göre yapımının süresi de değişmektedir. Bu meyvenin kaynama süresinden kaynaklanmaktadır. Marmelat yapımı şu şekildedir; öncelikle yapılmak istenilen marmelattın çeşidinin meyvesi seçilir ve bir rende yardımıyla püre halinde veya isteğe bağlı meyveleri dört parçaya bölünmüş şekilde bir tencereye konularak beraberinde şeker ile karıştırarak kaynatılır. Bu süre meyveden meyveye değişiklik gösterdiği için net bir süre söylemek olmaz. Ardından yumuşayan meyveleri bir kaşık yardımıyla ezerek püre haline getirilir. Ortaya çıkan meyve püresini süzerek posasını tekrardan tencereye koyarak karıştırılır.

Marmelat kıvamı alana kadar karıştırılan bu posa, marmelat kıvamına gelince dinlenmeye alınır. Ardından ılıklaşan marmelattı kavanozlara koyarak soğuk bir yerde muhafaza edilir. Marmelattın kaynatılmasını reçele göre daha yoğun bir hal alıncaya kadar devam edilir. Marmelat reçele göre daha yoğun ve daha çok suyunu çekmiş bir kahvaltılık üründür bu yüzden kıvamı daha yoğundur. İnternet sitesinde bulunan ve firmamızda geleneksel usul ile doğallığa önem verilerek yapılan marmelatlar birçok çeşide sahiptir.

Marmelattın Faydaları

Birçok çeşidi bulunan ve her çeşidi de birbirinden lezzetli olan marmelat faydaları da çok fazladır. Kahvaltı masalarımızdan eksik etmediğimiz ve her yaştan kişinin severek tükettiği bu kahvaltılık ürün yapımının gelenekselliği ve içerisinde bulunan ürünlerin doğallığı nedeniyle faydalı ve lezzetli bir üründür. Her yörede yapılan marmelatlar yapımında farklılıklar olsa da hepsinin lezzeti ve faydası değiştirilmez bir gerçektir. Marmelattın faydaları şunlardır;

  • Bağışıklık sistemini destekleyerek vücuda direnç kazandırır ve hastalıklara karşı korur.
  • Sindirim sistemine yardım ederek kilo vermeye yardımcıdır.
  • Boşaltım sistemine faydalıdır.
  • Cilt ve saç sağlığına iyi gelerek cilde parlaklık katar.
  • Kolay bir enerji verici olduğu için enerji verir ve gün boyu dinç olmamızı sağlar.
  • Kan yapıcı özelliğe sahip olan marmelat dolaşım sistemine de destekte bulunarak kalp ve damar sağılığına da faydalıdır.
  • Sindirim ve boşaltım sistemine yararlı olan marmelatlar aynı zamanda idrar söktürücü etkileri de bulunmaktadır.

Bunun gibi daha birçok faydası bulunan marmelatların hemen hemen herkes tarafında tüketilmesi ve kahvaltılarda eksik olmaması gerekmektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken bir hususta fazla tüketilmemesidir. Fazla tüketilen marmelat bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Aynı zamanda yaşlı ve hamile kişilerin de fazla tüketimden kaçınılması gerekmektedir. Firmamız bünyesinde yapılan ve internet sitesinden satışa sunulan marmelatlara kolayca temin edebilirsiniz.

Marmelat Fiyatları

Herkes tarafından çokça tüketilen ve kahvaltı sofralarımızın eksik olmayan ürünü olan marmelat hem lezzetli hem de sağlıklı bir üründür. Birçok meyve ile yapılan ve birçok çeşidi olan marmelatlar fiyat bakımından da farklılık gösterebilmektedir. Yapımında kullanılan meyvelere göre fiyatta farklılıklar olmaktadır. Çeşidine göre ve yapılışına göre fiyatlandırılan marmelatlar herkes tarafından sevilerek alınmaktadır.

Makine ile katkı maddesi kullanılarak yapılan ve doğal olmayan marmelatlara göre geleneksel usul yapılan ve doğal olan marmelatlar daha pahalıdır. Aynı zamanda içeriğinde kullanılan meyvenin kaynamasına süresine göre ve marmelat haline gelme süresine göre de fiyatta farklılıklar olabilir. Firmamız bünyesinde yapılan ve internet sitesinde beğeninize sunulan marmelatlara bakabilir ve istenilen marmelattı kolayca temin edip tüketebilirsiniz.